Στιγμές

ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΑ ΑΡΧΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΕΛΑΡΓΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΕΛΑΡΓΩΝ PDF   E-mail


“Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη”

Φίλες και φίλοι,

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που θεσμοθετήθηκε την 14η Ιουνίου, σας ενημερώνουμε ότι κάθε χώρα για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες της σε αίμα χρειάζεται 60.000 φιάλες ανά 1.000.000 κατοίκους. Στην Ελλάδα απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες αίματος το χρόνο, ωστόσο μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες. Το 50% των αναγκών της χώρας μας προέρχεται από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών και μόλις ένα 5% από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κι εφόσον το αίμα δεν μπορεί να παραχθεί σε εργαστήριο, η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και παρότρυνση του κοινού για εθελοντική προσφορά ασφαλούς αίματος και αυτάρκειας στη χώρα μας, αποτελεί μια ουσιαστική επιδίωξη.

Η Τράπεζα Αίματος των Πελαργών λειτουργεί από το Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους και έχει από την ίδρυσή της σταθερό κοινωνικό προσανατολισμό, στηριζόμενη στα Μέλη-Αιμοδότες του Συνδέσμου.  Οι Πελαργοί, σε πείσμα των καιρών, αντιπαραθέτουν τις αξίες του αλτρουισμού και προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το αίμα τους, στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Καλούμε λοιπόν τα Μέλη και τους Φίλους του Συνδέσμου που επιθυμούν και μπορούν, να καταθέσουν αίμα σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της Ελλάδας, αναγράφοντας στην Κάρτα Αιμοδότη «Για την Τράπεζα Αίματος Πελαργών, Νοσοκομείο: Γεώργιος Γεννηματάς Αθηνών» και ζητώντας, μετά το τέλος της διαδικασίας, βεβαίωση, την οποία θα φροντίσουν να μας αποστείλουν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Μέλος του Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αιμοδοσίας των Πελαργών Αλεξάνδρα Τζαφέστα ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , 6974-848282).

Το αίμα δεν πωλείται και δεν αγοράζεται!

Γίνε και συ εθελοντής αιμοδότης.