Στιγμές

ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΑ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ PDF   E-mail

Ο «Πελαργός», ξενερωμένος από την “κλοτσοπατινάδα” στο φιλικό αγώνα με τη Σερβία και πληγωμένος από την πορεία στο μουντομπάσκετ της Τουρκίας παρακολούθησε με θλίψη τα τεκταινόμενα του τελευταίου μήνα στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.

Επιλέξαμε τη σιωπή, θεωρώντας ότι αν εκφράζαμε την άποψή μας
–γνωστή σε όλους άλλωστε- θα μπαίναμε στη δίνη των συγκρουόμενων συμφερόντων, θα γινόμαστε νερό στο μύλο κάποιων που μέλημά τους είναι να δυναμώσουν απλά τη θέση τους στο χώρο, αδιαφορώντας ουσιαστικά για το καλό του αθλήματος.

Η κατάληξη δικαίωσε την επιλογή της σιωπής και της αποστασιοποίησης. Κάποιοι γκρεμίστηκαν, κάποιοι ψήλωσαν τις καρέκλες τους, η κατάντια του αθλήματος όμως τους κατέστησε όλους ηττημένους. Η απαξίωση του μπάσκετ στη συνείδηση του κόσμου δεν έβγαλε νικητές, έβγαλε σκοτάδι παντού…

Το μοναδικό φως το βλέπουμε στην έξαψη που προκαλεί η πορτοκαλί μπάλα όταν μπαίνει στο καλάθι, στη χαρά μιας αμυντικής προσπάθειας, στη συγκίνηση της ανακάλυψης ενός ταλέντου μέσα στο γήπεδο. Και επειδή αυτό το φως είναι ο προβολέας του «Πελαργού», δυναμώνουμε την αγάπη μας για το μπάσκετ και την πίστη μας στην Εθνική ομάδα, πιστεύοντας ότι η ίδια η δυναμική του αθλήματος θα ισοπεδώσει τις φιλαυτίες και θα αναδείξει τις διεξόδους στα προβλήματα.