Στιγμές

ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΑ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΝΩΝΕΙ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΙ
ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΝΩΝΕΙ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΙ PDF   E-mail

1η Ανακοίνωση

 

Με τις ευχές μας για μια Καλή Χρονιά, με υγεία, φώτιση και πολλές μπασκετικές διακρίσεις, ενημερώνουμε τα Μέλη των Πελαργών και το φίλαθλο κοινό ότι το ταξίδι στην Τουρκία ξεκινάει!

 

Ένα ταξίδι ιδιαίτερα κρίσιμο, και δεν εννοούμε μόνο την επιτυχία στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Εννοούμε κυρίως τη στάση των Πελαργών.

Μέχρι τώρα αυτό που αναδείξαμε με τις εκδρομές μας, τη δράση μας και την παρουσία μας στα γήπεδα του κόσμου ήταν ένας Ελληνικός Αθλητικός Πολιτισμός! Όχι μόνο διαρκής ενίσχυση και στήριξη της ομάδας μας ακόμα και στις ήττες, αλλά αναγνώριση και σεβασμό στον αντίπαλο.

Όλοι θυμόμαστε εκατοντάδες Ισπανούς να χειροκροτούν τους ενθουσιώδεις Έλληνες φιλάθλους που, παρά την βαριά ήττα στον ημιτελικό του Κατοβίτσε, αποθέωναν την ομάδα τους χωρίς ύβρεις, χωρίς συμπλέγματα, μετέχοντας σε αυτή την μπασκετική γιορτή και «διασκεδάζοντας» τον καημό της ήττας με τραγούδι και χορό στην εξέδρα.

Επίσης όλοι θυμόμαστε στο μικρό τελικό του Κατοβίτσε τις αξέχαστες στιγμές που δημιούργησαν οι πελαργοί, με μπροστάρηδες τον Φώτη, τον Cook, τον Τόλη και τα τύμπανά τους, όπου όλοι οι φίλαθλοι του γηπέδου μπλέχτηκαν σε ένα απίστευτο πάρτι, επευφημόντας διαδοχικά όλες τις χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Στο φετινό ταξίδι μας όμως θα δώσουμε τις πραγματικές εξετάσεις. Είναι πιο εύκολο να εξάγεις πολιτισμό και ποιότητα στην Πολωνία ή στην Ιαπωνία και πολύ πιο δύσκολο στην Τουρκία. Και όλοι καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Μια σχέση αλληλοβοήθειας και συμπαράστασης ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια από τα «κάτω», από τους ίδιους τους λαούς, με αφορμή τους σεισμούς και τις πυρκαγιές. Τώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010, ο Πελαργός καλείται να εδραιώσει αυτή τη φιλία μεταξύ των δύο λαών, πέρα από σκοπιμότητες, πολιτικές και ξένα συμφέροντα που διάφοροι εξυπηρετούν. Προάγουμε τον πολιτισμό, την ποιότητα και την φιλία με την παρουσία μας στις πόλεις που θα βρεθούμε, με την μπλούζα που θα φοράμε, με τα πανώ που θα σηκώνουμε, με τη στάση μας στο γήπεδο. Επειδή πιστεύουμε ότι τελικά «είμαστε γείτονες και όχι εχθροί», είναι όραμά μας στις 31 Αυγούστου στο Ankara Arena, στον αγώνα Ελλάδα – Τουρκία, αρνούμενοι να απαντήσουμε σε όποιες προκλήσεις, να φτιάξουμε με επιμονή και υπομονή ένα κλίμα αθλητικής φιλίας με αλληλοχειροκρότημα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Κι αν σε κάποιους αυτό φαντάζει ουτοπικό, να αναφέρουμε ότι τα σημαντικά πράγματα στις ιστορίες των λαών έχουν ξεκινήσει από παρέες ανθρώπων που το πίστεψαν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αξίζει να προσπαθήσουμε!

 

 

Αν και η αρχική επιθυμία ήταν η έναρξη της οργάνωσης του ταξιδιού μας να γίνει στην ετήσια Γενική Συνέλευση, στις 28 Φεβρουαρίου 2010, οπότε θα είχαμε και τις οριστικές δηλώσεις συμμετοχής στο ταξίδι, δυστυχώς τα γεγονότα που θα αναφερθούν στη συνέχεια μας επιβάλλουν άμεση δράση.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 η Ομοσπονδία μας διεμήνυσε ότι πρέπει άμεσα – ει δυνατόν αυθημερόν- να δώσουμε την παραγγελία για τα εισιτήρια των αγώνων. Μας διευκρίνισαν ότι η πολιτική παροχής εισιτηρίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι διαφορετική. Τα εισιτήρια δίνονται από το καλοκαίρι στο internet και οποιαδήποτε αργοπορία μας μπορεί να κάνει αδύνατη την εξασφάλισή τους. Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 δώσαμε στην Ομοσπονδία την παραγγελία μας η οποία περιελάμβανε:

  • 34 εισιτήρια για τον προκριματικό γύρο στην Άγκυρα,
  • 90 εισιτήρια για τη φάση των 16 και τη φάση των 8 στην Κωνσταντινούπολη και
  • 120 εισιτήρια για την ημιτελική και τελική φάση στην Κωνσταντινούπολη.

Η παραγγελία αυτή έγινε με την επιφύλαξη μιας λογικής αναπροσαρμογής, κυρίως προς τα πάνω, την οποία και αποδέχθηκε η Ομοσπονδία.

Όπως καταλαβαίνετε είναι επιτακτική ανάγκη να ξέρουμε τις συμμετοχές των μελών μας και των υπολοίπων Ελλήνων φιλάθλων ώστε να διαμορφώσουμε την οριστική παραγγελία μας. Πρέπει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου να έχει κατατεθεί στο λογαριασμό των πελαργών (Eurobank IBAN GR4802601310000750200204735 ) το ποσό των 300€, με αιτιολογία μόνο το ονοματεπώνυμό σας, ως προκαταβολή για τα εισιτήρια των αγώνων. Σας επισημαίνουμε ότι η κατάθεση των χρημάτων δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή σας στην εκδρομή των Πελαργών. Πρέπει οπωσδήποτε μέχρι τις 22 Ιανουαρίου να έχετε δηλώσει με e-mail στο: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ή τηλεφωνικά για το ποιο κομμάτι της εκδρομής σας ενδιαφέρει. Μετά την παραπάνω ημερομηνία δε θα μπορέσουμε να καλύψουμε καμία επιθυμία για εισιτήρια αγώνων αφού θα έχουμε δώσει την οριστική μας παραγγελία στην ομοσπονδία. Επίσης επειδή η αρχική παραγγελία έχει περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολής και της δήλωσής σας με e-mail ή τηλεφωνικά.

 


Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

 

Καλκάνη Μαρία                   6944785247 καθμερινά 17:00 – 20:00

Μαρίνη Αγγελική                 6958450106 καθμερινά 19:30 – 22:00

Παναγιωτοπούλου Άντζελα    6974748776 καθμερινά 21:00 – 23:00

 

Το συνολικό κόστος των εισιτηρίων για ολόκληρο το τουρνουά (Α΄ θέση) είναι 520€. Όσοι διαλέξουν τμήμα της εκδρομής που το συνολικό κόστος εισιτηρίων είναι μικρότερο των 300€ που θα καταθέσουν, το υπόλοιπο των χρημάτων θα καλύπτει άλλα έξοδα του ταξιδιού. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που κάποιο μέλος της εκδρομής ακυρώσει τη συμμετοχή του, χρήματα δεν επιστρέφονται παρά μόνο αν η επιστροφή των χρημάτων δε συνεπάγεται ζημία για το ταμείο των Πελαργών.

 

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι τα εισιτήρια για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικά. Εφέτος με τα νέα φορολογικά μέτρα τα έξοδα των πιστωτικών καρτών αποτελούν τεκμήριο, που σημαίνει ότι τα μέλη του Δ.Σ. δε μπορούν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές πιστωτικές τους κάρτες για να αγοράζουν από το internet τα εισιτήρια. Οπότε, τα αεροπορικά εισιτήρια πρέπει να αγορασθούν από το κάθε μέλος ξεχωριστά, είτε από το internet με τη δική τους πιστωτική κάρτα είτε από κάποιο δικό τους ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Το Δ.Σ. των Πελαργών για να διευκολύνει όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δε συνεργάζονται με κάποιο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο, εξασφάλισε τη συνεργασία με το παρακάτω ταξιδιωτικό γραφείο, όπου μπορούν επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί του και καταθέτοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου (συν την προμήθεια που έχουμε συμφωνήσει μαζί του), στον τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου, να αγοράζουν τα εισιτήριά τους :

 

ORBITA ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ, Λεοντίου 9Α, Αθήνα

Τηλ. 210 9213410

Υπεύθυνοι : Πατρικάκος Χρήστος και Βαλκανά Χριστίνα.

Συμφωνημένη προμήθεια 15 € ανά εισιτήριο

 

Η εμπειρία μάς έχει δείξει ότι όσο νωρίτερα αγοράσει κάποιος το αεροπορικό του εισιτήριο τόσο καλύτερη τιμή θα πετύχει. Επιλέξτε λοιπόν, τις πτήσεις που σας βολεύουν και προχωρήστε στην έκδοση των εισιτηρίων σας με όποιον από τους τρόπους που σας υποδείξαμε πιστεύετε ότι είναι ο πιο βολικός.


Οι Πελαργοί οργανώνουν τρεις εκδρομές για την Τουρκία.

 

1η εκδρομή: Ολόκληρο το τουρνουά.

(αεροπορικώς από Αθήνα): Αναχώρηση για Άγκυρα Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 με την αεροπορική εταιρία Pegasus ή Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 με Turkish Airlines.

Επιστροφή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 από Κωνσταντινούπολη με Pegasus ή Turkish Airlines στην Αθήνα.

 

2η εκδρομή: Από την φάση των 16 έως το τέλος του τουρνουά.

(Α’ τμήμα-αεροπορικώς από Αθήνα): Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010, με Turkish Airlines ή Oλυμπιακή αεροπορία.

Επιστροφή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 από Κωνσταντινούπολη με Turkish Airlines ή Oλυμπιακή αεροπορία στην Αθήνα.

(Β’ τμήμα-οδικά): Αναχώρηση με πούλμαν από την Αλεξανδρούπολη για Κωνσταντινούπολη Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας και για όσους θέλουν να φθάσουν με δικό τους μέσο στην Αλεξανδρούπολη και να συνεχίσουν οδικά με τον Πελαργό.

Επιστροφή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 από Κωνσταντινούπολη για Αλεξανδρούπολη με πούλμαν.

 

3η εκδρομή: Από τα ημιτελικά έως το τέλος του τουρνουά.

(αεροπορικώς από Αθήνα): Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, με Turkish Airlines ή Oλυμπιακή αεροπορία.

Επιστροφή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 από Κωνσταντινούπολη με Turkish Airlines ή Oλυμπιακή αεροπορία στην Αθήνα.

 

Η 1η και την 3η εκδρομή θα γίνουν και οδικά από Αλεξανδρούπολη μόνο αν υπάρξει ικανός αριθμός συμμετοχών.

 

Το συνολικό κόστος καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της κάθε εκδρομής θα καθοριστεί μετά τις συνεννοήσεις με τα ξενοδοχεία και τα ταξιδιωτικά γραφεία για τα πούλμαν και τις ξεναγήσεις. Πάντως πεποίθηση μας από την έρευνα που έχουμε κάνει ως τώρα είναι ότι το κόστος δε θα ξεπεράσει το αντίστοιχο του ταξιδιού στην Πολωνία. Να αναφέρουμε ότι για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη των Πελαργών έως το τέλος του 2009 θα υπάρξει αναλογική έκπτωση σε κάθε εκδρομή.

 

 


Τέλος, για να διευκολύνουμε την επιλογή σας για την εκδρομή που θα μετέχετε καθώς και την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων σας, σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος καθώς και τις πτήσεις που αφορούν στην κάθε εκδρομή. Οι αναγραφόμενες τιμές των πτήσεων είναι όπως δίνονται στα επίσημα sites των αεροπορικών εταιρειών στις 07/01/2010. Σημειώστε ότι μεταβάλλονται συνεχώς, συνήθως προς τα πάνω...

 

Με μπασκετικούς χαιρετισμούς,

Το Δ.Σ. των Πελαργών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ   ΠΑΚΟΣΜΙΟΥ                     ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BASKETBALL 2010

Ημερομηνία

Πόλη

Αγώνες

Ελλάς

28/08/10

Άγκυρα

προκριματικοί (3)

Κίνα

29/08/10

Άγκυρα

προκριματικοί (3)

Πόρτο Ρίκο

30/08/10

Άγκυρα

προκριματικοί (3)

ΡΕΠΟ

31/08/10

Άγκυρα

προκριματικοί (3)

Τουρκία

01/09/10

Άγκυρα

προκριματικοί (3)

Ακτη Ελεφαντοστού

02/09/10

Άγκυρα

προκριματικοί (3)

Ρωσία

03/09/10

 

ΡΕΠΟ

 

04/09/10

Κων/πολη

φάση των 16 (2)

1 αγώνας

05/09/10

Κων/πολη

φάση των 16 (2)

06/09/10

Κων/πολη

φάση των 16 (2)

07/09/10

Κων/πολη

φάση των 16 (2)

08/09/10

Κων/πολη

φάση των 8 (2)

1 αγώνας

09/09/10

Κων/πολη

φάση των 8 (2)

10/09/10

Κων/πολη

κατάταξη (2)

?

11/09/10

Κων/πολη

ημιτελικοί(2)+κατάταξη(1)

1 αγώνας

12/09/10

Κων/πολη

Τελικοί(2)+κατάταξη(1)

1 αγώνας

 

 

 


 

ΠΤΗΣΕΙΣ

1η εκδρομή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turkish Airlines

 

 

 

 

Ημερομηνίες

Δρομολόγιο

Ώρες-Πτήση

Δρομολόγιο

Ώρες-Πτήση

Τιμή

Σάββατο 28 Αύγουστος 2010

Αθήνα-Κων/πολη

07:45-09:00

TK1848

Κων/πολη-Άγκυρα

11:00-12:05 TK2120

Παρασκευή 3 Σεπτέμβριος 2010

Άγκυρα-Κων/πολη

11:00-12:05 

TK2123

 

 

Δευτέρα 13 Σεπτέμβριος 2010

Κων/πολη-Αθήνα

08:05-09:30 

TK1845

 

 

358,69 €

 

 

 

 

Pegasus

 

 

 

 

 

Ημερομηνίες

Δρομολόγιο

Ώρες-Πτήση

Δρομολόγιο

Ώρες-Πτήση

Τιμή

Παρασκευή 27 Αύγουστος 2010

Αθήνα-Σμύρνη

13:05-14:00

H9 806

Σμύρνη-Άγκυρα

14:55-16:05 H9 2132

106,73 €

Παρασκευή 3 Σεπτέμβριος 2010

Άγκυρα-Κων/πολη

11:10-12:05 

H9 105

 

 

25,36 €

 

Άγκυρα-Κων/πολη

13:55-14:50

Η9 107

 

 

Δευτέρα 13 Σεπτέμβριος 2010

Κων/πολη-Σμύρνη

07:00-08:00

Η9 114

Σμύρνη-Αθήνα

11:30-12:35 Η9 2811

81,35 €

 

 

09:10-10:10

Η9 2811

 

 

92,05 €

 

 

 

ΣΥΝΟΛΟ:

213,44 € ή 224.14 €

 

 

 

 

 

 

2η εκδρομή

 

 

 

 

 

 

Turkish Airlines

 

 

 

Ημερομηνίες

Δρομολόγιο

Ώρες-Πτήση (Επιλογή 1)

Ώρες-Πτήση (Επιλογή 2)

 

Τιμή

Σάββατο 4 Σεπτέμβριος 2010

Αθήνα-Κων/πολη

07:45-09:00 

TK1848

10:30-11:50 

TK1846

 

Δευτέρα 13 Σεπτέμβριος 2010

Κων/πολη-Αθήνα

08:05-09:30 

TK1845

 

 

241,69 €

 

 

 

 

 

ΟΑ

 

 

 

Ημερομηνίες

Δρομολόγιο

Ώρες-Πτήση

 

 

Τιμή

Σάββατο 4 Σεπτέμβριος 2010

Αθήνα-Κων/πολη

08:25-09:45 

OA315

 

Δευτέρα 13 Σεπτέμβριος 2010

Κων/πολη-Αθήνα

10:35-11:55 

OA316

 

 

255,69 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3η εκδρομή

 

 

 

 

 

 

Turkish Airlines

 

 

 

Ημερομηνίες

Δρομολόγιο

Ώρες-Πτήση (Επιλογή 1)

Ώρες-Πτήση (Επιλογή 2)

 

Τιμή

Σάββατο 11 Σεπτέμβριος 2010

Αθήνα-Κων/πολη

07:45-09:00

TK1848

10:30-11:50 

TK1846

 

Δευτέρα 13 Σεπτέμβριος 2010

Κων/πολη-Αθήνα

08:05-09:30 

TK1845

 

 

241,69 €

 

 

 

 

 

 

ΟΑ

 

 

 

Ημερομηνίες

Δρομολόγιο

Ώρες-Πτήση

 

 

Τιμή

Σάββατο 4 Σεπτέμβριος 2010

Αθήνα-Κων/πολη

08:25-09:45 

OA315

 

Δευτέρα 13 Σεπτέμβριος 2010

Κων/πολη-Αθήνα

10:35-11:55 

OA316

 

 

255,69 €