Στιγμές

ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Παίζω μπάσκετ, δεν παίζω με τη ζωή μου»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Παίζω μπάσκετ, δεν παίζω με τη ζωή μου» PDF   E-mail

Η ομάδα μπάσκετ της Βουλής, οι Πελαργοί και οι μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής τιμούν την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

«Παίζω μπάσκετ, δεν παίζω με τη ζωή μου!» ήταν το σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS.

Ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές του Σχολείου και τόνισε ότι η κοινωνία δίνει καθημερινά τη δική της μάχη τόσο για την ενημέρωση των πολιτών όσο και για την ιατρική αντιμετώπιση της νόσου. Αναφέρθηκε στην παγκόσμια κινητοποίηση και έκλεισε αισιόδοξα λέγοντας ότι ήδη η μάχη έχει αποδώσει καρπούς, επομένως ο αγώνας έχει σημασία και πρέπει να συνεχιστεί. Αμέσως μετά οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ενημερωτική διάλεξη από το Λέκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Θάνο Μηλούση, ο οποίος φώτισε το θέμα από τη σκοπιά των νέων. Ο άμεσος λόγος του και η εμπεριστατωμένη του ομιλία κυριολεκτικά καθήλωσαν τα παιδιά, τα οποία υπέβαλαν ερωτήσεις, αντάλλαξαν απόψεις, αναφέρθηκαν σε στερεότυπα και προκαταλήψεις διαχωρίζοντας την αλήθεια από την υπερβολή και τη γνώση από το παραμύθι. Το μήνυμα της συζήτησης ήταν ότι η ευθύνη του να παραμείνει κανείς υγιής είναι μόνο δική του και ότι η ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη.

Η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν ο αγώνας μεταξύ της ομάδας μπάσκετ της Βουλής και της ομάδας των Πελαργών. Ο αθλητισμός δίνει από μόνος του μήνυμα ζωής, πόσο μάλλον όταν επιστρατεύεται από ανθρώπους που αποτελούν πρότυπο για τους νέους. Η ομάδα της Βουλής, Κ. Αγοραστός, Μ. Αποστολάκη, Κ. Καρτάλης, Β. Κικίλιας, Στ. Κουτμερίδης, Α. Λοβέρδος, Α. Λυχναράς, Κ. Μητσοτάκης Κ. Παταβούκας, Π. Περιβολάρης, Χρ. Σταϊκούρας, με προπονητή τον Ι. Παπαγεωργίου μπήκε στον αθλητικό στίβο και έστειλε με τον τρόπο αυτό το μήνυμά της για τη σημερινή ημέρα. Η ομάδα των «Πελαργών», Π. Αλεξανδρής, Δ. Αναργύρου, Μ. Αναργύρου, Φ. Βαϊτσης, Ι. Βλαχοπαναγιώτης, Κ. Καββαθάς, Γ. Καμπάς, Θ. Κουτσανδρέας, Κ. Λόλης, Α. Μαστοράκος, Α. Παντιέρας, Μαριέττα Ράσκου, Β. Ψιλόπουλος με προπονητή τον Η. Παπαφλωράτο άφησε για λίγο τις υποχρεώσεις της και ήρθε κοντά στα παιδιά, για να τα διδάξει από κοντά με το παράδειγμά της τι σημαίνει υγιής αθλητισμός, ήθος και αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο, σεβασμός στον αντίπαλο αλλά και ευαισθησία απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα. O αγώνας έληξε 49-52 υπέρ της ομάδας της Βουλής. Ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων, το κλίμα που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο θα μείνουν αξέχαστα σε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Αξέχαστο θα μείνει σε όλους και το μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας « Σημασία έχει να προσπαθείς να αλλάξουν τα πράγματα. Να ευαισθητοποιείς τους νέους για τις δυσκολίες της ζωής. Η μάχη κατά του AIDS είναι μάχη για τη ζωή και για το δικαίωμα στον έρωτα»