Στιγμές

ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Συνέντευξη Εβίνας Μάλτση (16/03/2010)
Συνέντευξη Εβίνας Μάλτση (16/03/2010) PDF   E-mail
1. Την Εθνική ομάδα γυναικών δεν την είχαν σε μεγάλη υπόληψη όταν ξεκινούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πες μου 5 λόγους που έκαναν το Εθνικό μας συγκρότημα να είναι ομάδα (ανταγωνιστική) με όλη τη σημασία της λέξεως.

-       Η πειθαρχία, η σκληρή δουλειά, το κλίμα, ο στόχος και η δίψα για διάκριση!
2. Θα ξαναγύριζες να τελειώσεις την καλαθοσφαιριστική σου καριέρα στην Ελλάδα;
-       Είναι κάτι που θα γίνει ούτως ή άλλως! Δεν είναι όμως στόχος ή αυτοσκοπός! Απλά, κάποια στιγμή θα γυρίσω στην Ελλάδα ούτως ή άλλως ε και δε σκέφτομαι να σταματήσω το μπάσκετ! Η καριέρα μου όμως για μένα θα έχει τελειώσει! (Εννοώ ότι θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στο εξωτερικό αλλά δεν νομίζω να είμαι τόσα χρόνια έξω)!
3. Τι να περιμένουμε από την Εβίνα Μάλτση σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο;
-       Τι να περιμένετε; Πότε; Από εδώ και πέρα εννοείς; Ή στο παγκόσμιο; Βασικά να μην περιμένετε τίποτα: Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα μέχρι τώρα όσο καλύτερα μπορώ χρησιμοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία μου! Είναι κάτι που το γουστάρω και το κάνω μόνο για μένα! Όσο για την Εθνική ομάδα… είναι η αγαπημένη μου και θα είμαι εκεί σε κάθε κάλεσμά μου για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
4. Θα ήθελες να παίξεις στο WNBA; Σου έχει γίνει πρόταση να βρίσκεσαι σε κάποιο από τα camp του WNBA;
-       Έχω παίξει στο WNBA φίλε μου!!!!!!!
5. Τι σου λείπει από την Ελλάδα;
-       Οι φίλοι μου και η οικογένειά μου! Αλλά και η ίδια η Ελλάδα κάποιες φορές! Τα σουβλάκια, η Ελληνική διασκέδαση, οι καφέδες στην παραλία, η Αθήνα!!!!!!!!
6. Θα άλλαζες κάτι στη μέχρι τώρα καριέρα σου;
-       Μμμμμ! Νομίζω θα έφευγα για έξω νωρίτερα! Τουλάχιστον 2 χρόνια! Τίποτα άλλο όμως!
7. Έχουμε ταλέντα στις μικρές Εθνικές κατηγορίες γυναικών; Θα ξεχώριζες κάποια;
-       Ναι έχουμε! Έχω ξεχωρίσει κάποιες από την Εθνική νεανίδων τώρα αλλά πέρα της Χατζηγιακουμή δεν θυμάμαι ονόματα!!!! Sorry! 
8. Ποια η γνώμη σου για τους Πελαργούς;
-       Η καλύτερη! Είναι συγκλονιστικό αυτό που κάνετε, πραγματικά! Η υποστήριξή σας είναι πολύ σημαντική! Κρίμα που δεν καταφέρατε να έρθετε στη Ρίγα!
9. Τι εύχεται η Εβίνα Μάλτση για την Ελληνική καλαθοσφαίριση και συγκεκριμένα για τη γυναικεία;
-       Το καλύτερο φυσικά! Ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις! Και παρ’ όλο που θα ακουστεί κάπως… ένα καλύτερο αύριο!!!!
10. Όταν τελειώσει την καριέρα της η Εβίνα Μάλτση, θα της άρεσε να ασχοληθεί με το επάγγελμα του προπονητή;
-       Προς το παρόν δε μου λέει κάτι αλλά το θεωρώ πολύ πιθανόν μιας και ξέρω ήδη ότι με το μπάσκετ δεν θα μπορέσω να ξεκόψω εντελώς!