Στιγμές

ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΑ ΑΡΧΕΙΟ Οι Πελαργοί στη Νάουσα
Οι Πελαργοί στη Νάουσα PDF   E-mail

Κάθε καλοκαίρι αφήνουμε το αποτύπωμά μας εκτός συνόρων και κάθε χειμώνα σε κάποια από τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Φέτος σειρά είχε η Νάουσα. 75 μπασκετάνθρωποι-ταξιδευτές, 75 Πελαργοί, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ήμασταν συνεπείς στο ραντεβού που είχε δοθεί για το Σαββατοκύριακο 2-4 Δεκεμβρίου.

 Χαλάρωση, πλάκες, βόλτες, κουβέντες μπασκετικές και όχι μόνο, το τσίπουρο του παππού και οι απαραίτητοι μεζέδες. Ακόμα και το Σάββατο το βράδυ – φαγητό μετά μουσικής στο ξενοδοχείο – καλά περάσαμε, αλλά δε θα το ξανακάνουμε. Από την επόμενη εκδρομή αποφασίσαμε φαγητό και γλέντι στα στέκια της πόλης που θα είμαστε και ξενοδοχείο μόνο για ύπνο…

Συνεχίσαμε την παράδοση της κοινωνικής προσφοράς σε κάθε εκδρομή των Πελαργών. Πέρυσι ήταν η μπασκέτα που προσφέραμε στα παιδιά του Δημοτικού στο Καρπενήσι. Φέτος σειρά είχαν πιο μεγάλοι μαθητές. Στηρίξαμε την προσπάθεια των τελειόφοιτων μαθητών των δύο Λυκείων της Νάουσας να πραγματοποιήσουν, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, την πενθήμερη εκδρομή τους. Κάτι που μερικά χρόνια πριν ήταν αυτονόητο, φέτος χρειάστηκε την αρωγή των Πελαργών.

Παίξαμε και μπάσκετ. Όπως πάντα τους χειμώνες… Σε ένα γήπεδο κατάμεστο από τους μαθητές των δύο Λυκείων και αφού πρώτα προηγήθηκε αγώνας των ομάδων των δύο σχολείων, οι Πελαργοί και οι εκπαιδευτικοί των δύο Λυκείων βρέθηκαν αντιμέτωποι για να δείξουν ότι το μπάσκετ είναι χαρά και όχι διαμαρτυρία, είναι ζωογόνο και όχι βίαιο, διαθέτει άμιλλα, συναγωνισμό και όχι στείρο ανταγωνισμό. Και στις εξέδρες το τύμπανο του Φώτη στους γνωστούς ρυθμούς να παρασέρνει σε τραγούδι και πανηγύρι τους 400 και πλέον μαθητές.

Το τοπικό ενημερωτικό site  ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ μας αφιέρωσε ένα άρθρο με τίτλο: «Οι «πελαργοί» της εθνικής ομάδας μπάσκετ «φτερούγισαν» στη Νάουσα για χάρη της πενθήμερης εκδρομής των δύο Λυκείων». Μπορείτε να το διαβάσετε στο: http://epea.com.gr/alla-nea/oi-pelargoi-tis-ethnikis-omadas-mpasket-fterougisan-sti-naousa-gia-xari-tis-penthimeris-ton-dyo-lykeion.htm

Τώρα που όλοι είμαστε πίσω στις «φωλιές» μας κουβαλάμε μέσα μας με γλύκα και νόστο εικόνες, αισθήματα και όμορφες μνήμες απ’αυτό το τριήμερο στη Νάουσα. Με φορτισμένες μπαταρίες και προσμονή για το επόμενο αντάμωμα.